Workshops

Mijn passie voor fotografie zet ik in voor meer dan alleen het maken van mooie foto’s. Sinds 2021 geef ik namelijk ook trainingen! Ik vind het heel leuk om mijn kennis over fotografie te delen: van de werking van de camera en het belang van goede belichting, tot het kiezen van de juiste foto’s en de bewerking daarvan in Adobe Lightroom. Scroll naar beneden voor meer informatie over de trainingen die ik geef.


Meer weten, bijvoorbeeld over de kosten en data? Neem vooral contact met mij op! 

 

Kennismaken

Training fotografie

Voor het maken van mooie foto’s is het belangrijk om te weten hoe je camera precies werkt en welke functies je kunt gebruiken. Voordat we dat kunnen doen, moet ik je eerst meenemen naar de basis. Ik ga uitleggen wat voor soort camera's er zijn, over de soorten lenzen en ik leg wat fotografie termen uit. Vervolgens leer je hoe je moet scherpstellen en focussen, zodat jij ook beter begrijpt hoe jouw camera werkt. Vervolgens gaan we samen je camera gereed maken voor echte werk.

Wanneer jouw camera gereed is, leer je hoe jij je camera kan toepassen in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als het regent, de zon schijnt of juist in situaties wanneer er heel weinig licht is. Dit doe je in combinatie met de ISO, Diafragma en Sluitertijd. Je gaat leren hoe je hiermee moet omgaan, zodat jij in elke situatie een mooie foto kan maken. Dit gaan we tijdens de training oefenen.

In het laatste deel van de training, leer je hoe je foto's kan bewerken. Je leert welke tools er nodig zijn, zodat jij op een eenvoudige manier foto's kan bewerken! 
 
Na de training ben je gereed om zelfstandig foto's te maken. Je gaat zelf verschillende foto's maken of als je het fijn vind geef ik je opdrachten mee. We kunnen online of in de studio samen naar je foto's kijken. Ik geef tips waar nodig en ik ben bereid als jij vragen hebt die zo snel mogelijk te beantwoorden.

De training vindt plaats in een binnenruimte, maar met goed weer is er de mogelijkheid om tijdens het oefenen naar buiten te gaan!

Wat je kunt verwachten:
 

 • uitleg over de basisprincipes van fotografie
 • uitleg over de ISO, diafragma en sluitertijd
 • uitleg over hoe je moet focussen en scherpstellen
 • uitleg over de menu van je camera 
 • praktische oefeningen
 • uitleg over foto's kan bewerken in Adobe Lightroom
 • de mogelijkheid om mij later nog vragen te stellen.


Wat je nodig hebt:

 • Een eigen camera 
 • Voor Adobe Lightroom heb je een zware computer nodig, heb je dat niet? Maak je geen zorgen! Er zijn veel manieren om foto's te bewerken en we gaan samen zoeken naar een gepaste oplossing. De basis voor vele programma's is precies hetzelfde en in mijn training leer ik je wat jij nodig hebt!


 Neem alvast contact met mij op als je meer wilt weten!

Training nachtfotografie

Heb je weleens geprobeerd om ‘s nachts een foto van de sterrenhemel te maken, of van een mysterieus sneeuwlandschap? Dat is best wel moeilijk. Maar met de juiste kennis van je camera is het mogelijk. Ik leer je graag de speciale trucjes die horen bij nachtfotografie! Tijdens deze workshop gaan we er ’s avonds op uit. 

Wat je kunt verwachten: 

 • uitleg over de basisprincipes van nachtfotografie

werken met lange sluiertijd

praktische oefeningen en tips

 • uitleg over nachtfoto's kan bewerken in Lightroom de mogelijkheid om mij later nog vragen te stellen


Wat je nodig hebt:

 • een eigen camera
 • voor nachtfotografie is het essentieel om een statief te hebben.


Training

Huur mij in als workshopgever!

Ben je op zoek naar een toegankelijke en interactieve workshop fotografie voor je bedrijf of organisatie? Ik kom graag langs om te vertellen over de basisprincipes van fotografie. Bijvoorbeeld welke functies een camera allemaal heeft en wat je daarmee kan doen, en op welke omgevingsfactoren je moet letten. Als het weer meezit, ga ik met de deelnemers naar buiten om te oefenen. 

De deelnemers krijgen van mij:

 • uitleg over de basisprincipes van fotografie
 • praktische oefeningen bij het beschikken over een camera
 • uitleg over  foto's bewerken in Lightroom

 

Deze workshop is geschikt voor uiteenlopende gelegenheden en doelgroepen. 

 

Meer weten over mij of de workshop? Bel of mail mij gerust! 

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.